POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111

Duhovna priprava za Božić djelatnika PP Dubrava i PP Sesvete

Duhovna priprava za Božić djelatnika PP Dubrava i PP Sesvete

U četvrtak, 13. prosinca 2018. kada Crkva slavi spomendan svete Lucije upriličena je po prvi puta predbožićna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Dubrava i Sesvete u Župi Svih Svetih u Sesvetama. Naše duhovne priprave pred Božić za djelatnike započinju sakramentom ispovijedi. Za ispovijedanje bilo je na raspolaganju više svećenika: uz policijskog kapelana don Marina i kapelana iz Župe Sesvete ispovijedali su i don Marko Medo, fra Frane Musić i IIlija Jakovljević. Nakon ispovijedanja bio je vrhunac duhovne obnove u Misi priprave za Božić koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić uz koncelebrinjanje domaćeg župnika vlč. Maria Miglesa i župnog vikara fra Stipe Karajice iz Župe B.D. Marije Anđeoske - Sesvetska Sopnica.

Uz djelatnike Policijskih postaja Dubrava i Sesvete duhovnoj pripravi je nazočio predsjednik gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić, potpredsjednik Dražen Markota i djelatnici Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH Mato Topić i Josip Zagorščak.

Na početku mise don Marin je pozdravio sve okupljene i izrazio zadovoljstvo što se po prvi puta održava predbožićna duhovna priprava za ove dvije Policijske postaje. U propovijedi je don Marin uzeo misao iz Evanđelja dana: „Tko ima uši, neka čuje!“. Nastavljajući, naglasio je kako nam je Bog dao život u ovom svijetu da Ga upoznamo, da ga uzljubimo i tako nakon ovozemnog života dođemo u nebo. O tome kakav će biti naš susret s Isusom na onome svijetu, ovisi o nama. Nećemo se moći pozivati na vjeru i molitvu nekog drugog nego našu osobnu. Svaki od nas Isusa treba upoznati osobno. Bog nas je najprije pozvao na život vjere. Na našem životnom putu vjera i nada nam služe kao neophodna sredstva Božje pomoći da ga upoznamo i s njime ostvarimo zajedništvo ljubavi već za ovoga života. Biti radostan, to je kršćanin u današnje vrijeme, jer onaj koji je upoznao Krista morao je prvo poznavati sebe i priznati pred Njim svoju grešnost. Radost ne možemo narediti, ali se ona može probuditi! Kršćanska radost je radost koja proizlazi iz triju kršćanskih krjeposti: vjere, nade i ljubavi. Vrijeme Došašća poziva da radost bude obilježje kršćanskih zajednica kako onih obiteljskih tako i naših policijskih, zaključio je don Marin čestitajući svima nadolazeći blagdan Isusova rođenja.

Na koncu mise prisutnima se obratio i župnik Župe u Sesvetama vlč. Migles i izrazio radost susreta pozdravljajući sve okupljene, a riječi zahvale uputio onima koji su u tome sudjelovali. Ujedno je zaželio sretan i blagoslovljen Božić i sve dobro u novoj godini. Druženje i zajedništvo nastavljeno je potom uz obiteljski stol u župnoj prostoriji.