POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111

Duhovna priprava djelatnika Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Duhovna priprava djelatnika Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

U Kući susreta Tabor u Samoboru, 11. prosinca 2018. upriličena je predbožićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor i Postaji granične policije Bregana. Mogućnost za sakrament svete ispovijedi djelatnici su imali prije mise.

Misu priprave za Božić služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. U duhovnom nagovoru osvrnuo se posebno na suzbijanje grijeha oholosti u vremenu Došašća u kojem se nalazim. Na nama je nastojati usvojiti vrijednost poniznosti, a oholica sam sebe osuđuje, jer je stvoren kao slobodno biće, na propast. Ponizan je čovjek realan čovjek. On živi u istini, svjestan je svoje snage i svojih ograničenja. Kao vjernici znamo i vjerujemo da Bog nije samo daleki, visoki, uzvišeni, silni, moćni Bog. Vjerujemo, a i na mnogo načina smo iskusili u svom životu da je naklonjen čovjeku, a iznad svega blizak i drag Otac koji je prepun dobrote, nježnosti, smilovanja i milosrđa Bog ostaje uvijek onaj koji ljubi. Dovoljno se prisjetiti što čini dijete kad je do kraja uznemireno, tjeskobno. Ide majci u krilo, ondje se privija. Kao dojenče na grudima majke… I nalazi svoj mir. Upravo tako isto traži Isus od nas koji smo se okupili kao jedna obitelj na našu duhovnu obnovu pred Božić da se otvorimo i prepustimo Bogu, našem dobrom Ocu koji otvara srce jer smo mi otvoreni. Molimo Oca da nas nauči ispravno moliti kako ne bismo bili zatvoreni u svojoj nevjeri, poručio je don Marin.
Na kraju mise policijski kapelan se zahvalio svima na sudjelovanju, a posebno fra Ivanu na njegovoj spremnosti da nas okuplja u Kući susreta Tabor. Također, izrazio je zahvalnosti Bogu za život Fra Zvjezdana Linića, uz obilježavanje pete obljetnice njegove smrti i pozvao nas da se pomolimo za fra Zvjezdana koji je i započeo naše duhovne priprave.