POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111

Duhovna priprava za Božić djelatnika PP Velika Gorica i PAP Pleso

Duhovna priprava za Božić djelatnika PP Velika Gorica i PAP Pleso

U ponedjeljak, 10. prosinca 2018. u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici upriličena je predbožićna duhovna priprava za djelatnike Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso. Prije svete mise djelatnici su imali mogućnost pristupiti sakramentu svete ispovijedi. Misu priprave za Božić služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Na početku mise don Marin se zahvalio župniku preč. Josipu Ružmanu i u njegovo ime pozdravio sve prisutne, jer župnik nije mogao biti u zajedništvu s nama iz opravdanih razloga. Nastavljajući duhovnu obnovu, slavljenjem mise, u propovijedi je policijski kapelan podsjetio da smo stvoreni kao slobodna bića. Bog nije nasilnik, pušta nas da sami biramo. Naš nebeski otac, povjerivši nam slobodu, predvidio je našu nesigurnost i naše greške. U svojoj mudrosti naumio je okretati ih u dobro onima koji ga ljube. Čovjek je stvoren od Boga i za Boga. To nikad ne smije biti zaboravljeno. Služeći ljudima u ljubavi mi u ljubavi služimo i samome Bogu koji se u Isusu iz Nazareta ubrojio među nas kao jedan od nas. A mi se nalazimo u vremenu Adventa, iščekivanja onoga koji se u Evanđelju osobito prispodobio malenima i ugroženima. Ako se u ljubavi približimo čovjeku, bližnjemu onda se budemo približili i Bogu, našem Stvoritelju. Upravo tako postajemo dobri ljudi i dobri kršćani. Na taj način bolje shvaćamo svoje životno poslanje, a s njim i poslanje Crkve koje je uvijek bilo i ostaje ljubav, koja rađa i molitvu i zato nije uzaludan vapaj: „Gospodine nauči nas močiti“. Naš je život prepun kušnja. Kušnja je trpljenje i nevolja u kojoj se nalazimo, ono što nam nanosi bol i patnju. Svaki od nas zna da je čovjekov život velika borba. U kušnji možemo postati sveti ili se protiv Boga okrenuti. Zato treba ispravno moliti. Molimo sabrano, pobožno i ponizno, predano i pouzdano, postojano i ustrajno, naglasio je policijski kapelan.

Na koncu mise don Marin se još jedanput zahvalio župniku vlč. Ružmanu koji nas svake godine srdačno primi u svojoj župi, a zajedništvo i druženje nastavljeno je nakon mise u župnoj prostoriji uz obiteljski stol.